Historie

1897

Kors van Beem trouwt met Cornelia Vlug. Kors en Cornelia zijn de overgrootouders van (host) Arjan van Beem.

Kors en Cornelia van Beem vertrekken uit Amsterdam Sloten en vestigen zich aan de IJweg in gemeente Haarlemmermeer. Ze beginnen vee- en akkerbouwbedrijf ‘Ruimzicht’. Kors en Cornelia zijn de overgrootouders van host Arjan van Beem.

1901

1901 - 2008

De arbeiderswoning aan de IJweg 179 wordt tot medio jaren ‘90 beschikbaar gesteld aan landarbeiders die op de boerderij hebben gewerkt. Gedurende de jaren ’00 wordt de arbeiderswoning voor het eerst verhuurd aan andere personen en of families zonder werkzaam te zijn op het land.

Kors en Cornelia krijgen samen vier zonen en zes dochters. Gerrit van Beem is één van hun zonen. Hij wordt geboren op hoeve ‘Ruimzicht’.

1913

1941

Gerrit van Beem trouwt met Ambrozina Gijzenberg. Samen krijgen ze vijf kinderen: twee zonen en drie dochters. Gerrit en Ambrozina zijn de opa en oma van (host) Arjan van Beem.

Gerrit van Beem zet het bedrijf van zijn ouders voort. Geleidelijk maakt hij de overgang naar volledig akkerbouw. Op de foto zie je Gerrit aan het hooien met zijn kinderen Leen, Koos en Ineke.

1958

De broer van Gerrit was wethouder in de gemeente Haarlemmermeer. Na zijn overlijden wordt Gerrit gevraagd om zijn plaats in te nemen.

Leen van Beem en zijn vrouw Ineke nemen boerderij ‘Ruimzicht’ over en zetten de akkerbouw voort. Leen en Ineke zijn de oom en tante van (host) Arjan van Beem.

1971

1975

Broers Leen en Koos van Beem beginnen een plantenkwekerij en starten met de bouw van een kas. Ook zus Ankie is aan het werk in de plantenkwekerij.

Gemeente Haarlemmermeer beschikt over tweehonderd hectaren groen. Als wethouder van gemeente Haarlemmermeer is Gerrit van Beem zeer betrokken bij de ontwikkeling van het Haarlemmermeerse Bos.

1979

1991

Koos van Beem transformeert de kwekerij naar een tuincentrum. ‘Tuincentrum van Beem’ sluit zich aan bij de landelijke organisatie GroenRijk.

Gerko van Beem, de zoon van Koos en Lily, neemt het familiebedrijf over en transformeert het bedrijf naar ‘luxe buitenleven’. Je vindt ‘Van Beem Buitenleven’ naast de accommodatie. Gerko is de broer van (host) Arjan van Beem.

2004

2009

Met dank aan ouders Koos en Lily van Beem, bouwt Arjan een luxe villa waar de voormalig arbeiderswoning gestaan heeft. De architect heeft de accommodatie zo ontworpen dat het geschikt is voor kamerverhuur.

De vraag naar kamerverhuur neemt sinds 2011 alsmaar toe. De unieke historische locatie met de luxe faciliteiten en focus op het buitenleven slaan enorm aan.

2011

2015

Omdat de accommodatie steeds meer gebruikt wordt voor kamerverhuur, schrijft Arjan van Beem ‘B&B van Beem’ in bij de Kamer van Koophandel.

De accommodatie wordt uitgebreid met een uitbouw. Zo kan in de toegenomen vraag worden voorzien. 

De rijke familiehistorie en het heerlijke buitenleven proef je in de accommodatie. Dat laatste wordt enorm gewaardeerd, en alleen maar versterkt door de coronacrisis.

De kamerverhuur zoals deze vandaag de dag plaatsvindt, is in feite niet anders dan dat hier sinds 1901 plaatsvond. Met dien verstande dat de gasten nu komen voor ontspanning en rust, in plaats van aan het werk te gaan op het land.  

2019

 

 / 

Sign in

Send Message

My favorites